Sidor

Etiketter

Sökning

Translation

Creative commons

Creative Commons License
Tors digitala portfolio by Tor is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Sweden License.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

torsdag 17 november 2011

Habbbert Walts liv som dräng
Det är 1800-talet och drängen Habbbert Walt är äntligen klar med ännu en hård dag som dräng. Habbbert är 25 år och måste jobba hårt nästan varje dag och får inte altid betalt. Dom dagarna han får betalt får han lite. Han får alla fall mat och en plats att bo på. Han har ljust hår och är lång. Han har inte sätt sin familj på flera år. Det finns många djur på bondgården och det var en ganska liten bondgård. Den var färgglad och dem mesta färgerna var ljusa. 
-Skönt att jag är ledig i morgon. tänkte Habbbert Walt. Jag önskar att någonting som heter telefon uppfinns som man kan ringa till andra människor med och prata med dem, men det kommer nog aldrig att hända. 
Nästa dag så var Habbbert Walt och dem andra drängarna dom ända där. Dem andra hade åkt bort för att hälsa på deras mormor och morfar. Habbbert Walt såg att det var några får som rymde och Habbbert Walt skyndade sig ut ur sängen för att fånga fåren och få dem tillbaka i sin bur. Jag sprang och sprang till slut så hade han fått tillbaka alla fåren som rymde. Då så såg han en eld i trädgården och han behövde springa ut och in hela tiden och hämta vatten. Då såg Habbbert att alla dem andra drängarna också gjorde saker för att se till att andra dåliga saker inte hände till bondgården. Det fortsatte hela dagen att stoppa allt det. -Konstigt att allt detta händer. sa en annan dräng till Habbbert -Visst är det. sa Habbbert Walt -Undra varför allt detta händer. sa den andra drängen. -Ja, fast vi måste nog fortsätta jobba för att få detta att sluta. sa Habbbert Walt. -Ja det måste vi nog. svara den andra drängen och så gick dom tillbaka till arbetet. Habbbert Walt såg att en man höll på att släppa ut hönsen och Habbbert sprang fram till honom och stoppade honom från att öppna och släppa ut hönsen. -Är det du som har släppt ut alla djuren, tänt eld i trädgården och gjort alla de andra dåliga sakerna? frågade Habbbert Walt mannen. -Ja det har jag. sa mannen. Varför har du det? frågade Habbbert Walt. -Jag ville bara retas med er erans låg utbildade drängar. sa han. -Sluta nu med det. sa Habbbert Walt.
Dagen var slut och Habbberts enda lediga dag hade gått åt att jobba och nu så behövde han gå och lägga sig för att nästa dag ska han upp tidigt. Nästa morgon vakna han tidigt och mjölka korna. Habbbert var väldigt trött och längtade tills han fick lägga sig. -Undra om korna också är trötta. tänkte han. Sen fick han fixa frukost till dem andra. Lite senare hade dem andra också vaknat och då skulle det bli en hel del mycket hårdare för Habbbert. Han skulle bli slagen, sparkade och så vidare. Han behövde bära massa tunga saker ta hand om djuren, vattna växterna och mycket mer. Men den dagen var det inte som vanligt för att bonden hade blivit sjuk. Han jobbade inte lika hårt som vanligt och vilade sig mycket. -Idag har vi tur. sa Habbbert Walt till en annan dräng. -Ja verkligen. svara drängen.

3 kommentarer:

  1. Dom första 20 raderna som jag har läst har varit bra, men jag har hittat några stavfel, särskrivningar och att du har hoppat mellan personer t.ex "Jag sprang och sprang till slut så hade han fått tillbaka alla fåren som rymde". Miljöbeskrivningen är helt ok, men du skulle kunnat beskriva lite mer om honom. Ibland har du skrivit te.x vakna och svara när det ska vara vaknade/svarade. Annars var den jättebra!

    SvaraRadera
  2. Tor din komentar var inte alls jobbig och det var bra att du sa vad du tyckte om den

    SvaraRadera