Sidor

Etiketter

Sökning

Translation

Creative commons

Creative Commons License
Tors digitala portfolio by Tor is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Sweden License.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

onsdag 20 mars 2013

Lego mindstorms dagbok del 3

Nu skulle man få sin robot att köra i en fyrkant, eller mer exakt en kvadrat. Först så skulle man följa deras instruktioner och efter det så skulle man göra ändringar i deras inställningar för att få den att köra så rakt och exakt som möjligt. När jag hade ställt in den enligt inställningarna så körde den hyfsat bra, men inte perfekt. När jag skulle göra ändringarna så gjorde jag inte så många ändringar, jag ändrade bara varaktigheten från 170 grader till 180 grader. Det fungerade okej, men jag försökte att försöka mig fram till något närmare att vara exakt men jag kom aldrig närmare än så.


Här är en film om hur lego roboten kör efter att jag har ställt in den enligt inställningarna.





Såhär gick det när jag hade gjort min lilla ändring. Jag körde så en special matta med en kvadrat utsatt för att man skulle kunna se hur bra den körde i förhållande till en kvadrat.

Här är några tips:

1. Alla robotar kör inte exakt samma i samma inställningar så den kanske inte kör exakt så som du skulle tro. Därför kan också olika inställningar i olika robotar leda fram till samma resultat.

2. Använd mattan så du ser bättre hur den kör jämfört med en kvadrat.

3. Hjulet på baksidan ska helst sitta rakt för ett bättre resultat, det kan vara lätt att glömma bort om det hjulet (det finns utsatt vart man ska lägga hjulen när man startar).

4. Ifall man är mer än en i gruppen så ska alla försöka lära sig hur man gör för att förberedda sig inför provet.









Sä här såg det ut efter att jag hade gjort min lilla ändring och innan jag hade gjort den så stod det bara 170 grader på varaktighet istället för 180.




1 kommentar:

  1. En mycket bra och tydlig dagbok!
    Du skiver utförligt vilket gör att det är lätt att förstå syftet med uppgiften.
    Då du har med bilder och filmer blir det ännu tydligare.

    SvaraRadera