Sidor

Etiketter

Sökning

Translation

Creative commons

Creative Commons License
Tors digitala portfolio by Tor is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Sweden License.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

måndag 4 november 2013

Ingen riktig våldtäkt?


Obs, detta är inte den utvecklade texten.

Min egna åsikt om att det är en våldtäkt:

Argument 1: Hon gick bara med på att göra det med en av dem och sedan så bjöd han in fler till det utan att ha frågat henne ifall det var okej. Så det som dem gjorde mot henne hade hon alltså aldrig varit okej med.

Argument 2: En våldtäkt måste inte vara att gärningsmannen/gärningsmännen använder sig av våld eller hot för att göra det, det räknas även om den utsatta är i ett hjälplöst tillstånd och ej kan göra något åt det, precis som det var för henne i filmen. Det som de gör måste inte heller vara samlag, utan det räknas även ifall det är någon annan sexuell handling. Så alltså räknas även det de gjorde.

Argument 3: Det är hennes kropp och därför så borde andra som vill göra sexuella handlingar med henne få lov innan de gör det och de andra som han första bjöd in fick aldrig lov av henne i första början.



Argument som folk på andra sidan av historien kan tänkas använda:

Motargument 1: Att ifall man klädd på ett visst sätt (till exempel en kort kjol) och blir full så får man skylla sig själv. 

Även fast det inte är särskilt smart att göra så och man borde vara försiktig så tillhör personens kropp fortfarande till personen och de bestämmer över den och ingen annan får rätt till deras kropp bara för det. 

Motargument 2: De använde sig aldrig av våld eller hot för att göra det och därför är det inte en riktig våldtäkt.

Som jag nämnde tidigare så måste man inte använda våld eller hot på personen. Om man gör någon sexual handling mot någon som inte vill och det finns inget som personen kan göra åt det så räknas det som våldtäkt.

Motargument 3: Hon sa aldrig åt dem att sluta och därför så bör hon ta och skylla sig själv för att hon kunde få dem att sluta.

Hon gick aldrig med på att alla andra förutom den första av dem skulle få göra det mot henne och därför så gjorde dem fel för de hade aldrig fått lov för henne att göra det och det är hennes kropp så därför så bestämmer hon över den. De frågade aldrig heller henne om lov utan bara gjorde det. Eftersom att de inte frågade henne ens så visade de på att de inte brydde sig om hennes åsikt och skulle därför inte heller ha slutat även om hon sa åt dem att.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar