Sidor

Etiketter

Sökning

Translation

Creative commons

Creative Commons License
Tors digitala portfolio by Tor is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Sweden License.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

onsdag 28 november 2012

Läslogg

Det blir kväll och de Harvey en melodi som gick "La brigantine. Qui va tourner. Roule et s'invline. Pour m'entraîner. Oh, Vierge Marie. Pour moi priez Dieu. Audieu, patrie; Québec, adieu!" vilket betyder "Den brigantin. Vilket kommer att visa dig. Roule och invile. Ta till mig. Oh, Mary. Be till Gud för mig. Audieu, hemland, Québec, farväl!"

Det blev lite kyligt och Dan och Harvey skulle ro för att värma upp sig. De åker in i en dimma och fiskar där. Dan tar fram en slidkniv och prövade egget mot relingen. Då blev Harvey nyfiken och började fråga Dan om kniven. Han fick då reda på sådant som att han fick kniven billigt på grund av en katolsk vidskepelse. De vill aldrig ta järn från en död och han fick också veta att han köpte den på en auktion fast de skulle inte köpa det även om det var en affär för att de tar aldrig reson. Harvey erbjöd att köpa kniven för en eller två dollar och fick då reda på att han egentligen skulle få den och att Dan först bara ville veta vad han tyckte om kniven först. Harvey lovade att behålla kniven tills han dör. Efter det fortsätter de att fiska vidare. En sak händer och det är att en fransman (som var innan detta ägare till kniven) som dog tidigare, hans lik kommer och försöker att ta kniven. Hans lik hade inte längre någon ansikte. Men han hade fastnat i reven som de skar loss och sedan kastade de i kniven i havet för de trodde att det var det han var efter. De hör några som kallar på dem och de åker då tillbaka till båten med dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar